Dick Brouwer

Stuur e-mail mail_outline Info/Contact 

Mijn naam is Dick Brouwer, geboren in 1946 en ik fotografeer sedert mijn 14e jaar. Eerst met de oude Voigtländer van mijn grootvader, daarna met een Yashica A 120 camera, met 2 lenzen boven elkaar en van bovenaf erin kijken. Later ingeruild voor een tweedehands Asahi Pentax 35 mm kleinbeeldcamera. Een fantastische camera !

Gedurende een langere periode daarna tijdens mijn werkzame leven, eigenlijk weinig tijd gemaakt voor de fotografie, behalve in de vakanties (familiefoto’s). Na een safari in Afrika met vrienden merkte ik dat ik toch echt te kort schoot wat foto mogelijkheden betrof. Zo kon ik bijv. nog niet automatisch scherpstellen ed. In 2000 kocht ik mijn eerste digitale camera, een Canon 300 D. Later opgevolgd door de Canon 7 D en nu fotografeer ik alweer een paar jaar met veel plezier met de Canon D5 , Mark III.

Een foto opleiding heb ik niet gehad, wel deed ik na mijn pensionering een instapcursus bij de Fotoacademie en ook nog wel een aantal eendaagse cursussen. Ook ben ik de laatste jaren een aantal keer met fotoreizen meegegaan, waarbij ook een fotograaf meeging, o.a. naar Schotland, IJsland, Turkije, Portugal en Oman. Daarvoor was ik tweemaal in India geweest, een waar walhalla voor fotografen.

Ik ben lid van fotoclub Perspectief in Hilversum. 

Mijn interesse ligt vooral bij de mens en zijn omgeving, dus straatfotografie in de breedste zin van het woord, reisfotografie of documentaire fotografie. Contact:

tel. +31 (6) 50518694
brouwer4fotografie@gmail.com


Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee